mandag den 4. september 2017

Ferie med ITP i baggagen

Kære Læser

I er simpelthen for vilde - ikke mindre end 922 gange er vores seneste indlæg læst, og dermed har vi rundet over 8600 visninger på bare 5,5 måned.
De tal betyder ikke så meget i sig selv for os, men de betyder utrolig meget i den forstand at det viser hvor bredt vores historie breder sig, og ikke alene det, men alle de smukke og omsorgsfulde ord vi får med, af både Jer som kender os, og Jer som blot følger os på sidelinjen. Her er tak slet ikke tilstrækkeligt at sige, men alligevel TAK <3
Vi håber inderligt at vi ved at dele vores historie har hjulpet nogen, som står i samme situation som os. Vi vil så gerne have at I skriver til os, hvis I (ligesom os) har brug for nogen at sparre med - vi vil rigtig gerne i kontakt med nogle andre itp-familier. Så blot en opfordring til andre itp-familier - kontakt os endelig <3



Sommerferien 2017 - Bønnerup Strand Feriecenter

Sommerferie med ITP i baggagen - det vil være den vinkel vi vil fortælle om vores ferie på. Det er vigtigt for os at fortælle om alle de tanker, overvejelser, og bekymringer som følger med, når man tager på ferie et ukendt sted med sit ITP-barn.

Planlægningsfasen fortalte vi om i indlægget "Sommeren 2017 er i fuld gang" - vi havde mange bekymringer, og særligt var det udfordrende at vi ikke havde "tilset stedet" først.

Men men men - stort set alle vores bekymringer blev gjort til skamme. Det var som om stedet havde taget højde for de fleste ting for os.

Det endte med at den største udfordring vi havde, var at følge med i C's tempo, og samtidig pleje hendes fysiske udmattelse. Når det nu skal være, så var det ret heldigt, fordi det gjorde at vi havde en dejlig ferie, på KUN C's betingelser.

Dag 1 startede med en tur i Djurs Sommerland, og her var der ikke særligt mange mennesker, fordi vi var af sted udenfor skolernes ferie -fantastisk beslutning. Det betød at vi kunne lade C gå mere selv, end hvis der havde været for mange mennesker. Vi oplever at C får de her "gummiben", når hun bliver træt, og i de situationer kan kun falde over en lille bitte myre - og når der er mange mennesker omkring hende, bliver hun let skubbet/puffet til - så derfor vælger vi ofte at sætte hende i klapvognen, for at undgå hun skal falde unødigt. Måske et af valg som vi ofte tager, hvis der er for mange forhindringer på "hendes rute" når hun bliver træt.

 Djurs Sommerland skal i den grad have ros for alle de aktiviteter som de har for børn på C's alder. Da vi tidligere i sommers var i Fårup Sommerland, blev vi slemt skuffet over hvor få ting C kunne prøve, men i Djurs Sommerland var det helt modsat.
Personalet i "Bondegårdsland" var helt fantastiske, og levede sig ind i rollerne, som "bondemænd" - og da der var så få børn, så fik de få der var flere ekstra ture - uden at skulle stige ud af forlystelsen først.

For voksne var Djurs Sommerland, også en smuk have, at bevæge sig rundt i.


 Nuvel som alle andre steder, som kun har sæsonåbnet - var mad og drikke ret dyrt, men vi havde jo ferie, så det skulle der ikke tænkes på :-)



C har egentlig aldrig været vild med sand, og da slet ikke bare tær i sand - men det virkede det til hun havde glemt i Djurs Sommerland.

Faktisk blev hun så glad for det, at hun var meget svær at få med væk fra sandkassen igen :-)

Hun blev dog lokket, da Far ville have hende med i rutsjebane, og bagefter trampolin hop :-)

Vi var alt i alt i parken i små 4 timer, og med så få mennesker, så var det rigeligt til at vi kunne nå parken rundt flere gange :-)







 Så blev klokken endelig 16, og vi kunne tjekke ind på feriecenteret - og wow siger vi bare. Ikke alene blev vi overrasket over standen på lejligheden - virkelig positivt overrasket. De 57 kvm var virkelig godt delt ud :-)



Da vi trådte ud på vores altan - blev i faktisk i tvivl om vi var taget syd på - fornemmelsen var fuldstændigt som når man træder ud på sin altan på Gran Canaria - så selvom vi helst ville have været syd på, så blev vi her helt tilfredse med situationen.

C var også helt tilpas - hun vendte en stol med det samme, og satte sig til rette, og nød udsigten - NU var vi på ferie :-)











Dag 2 blev vi på feriecenteret, og i lokalområdet. Her skulle vi for første gang i meget lang til have C med i poolen. C har længe ikke været glad for bad, og vand generelt, men også det havde hun glemt på ferien, så det var en sand fornøjelse at svømme rundt med hende. Dag 2 sluttede vi af på en lokal restaurant - men C var meget træt, så det blev en kort fornøjelse - 25 min fra vi kom til vi gik for at være helt præcis....


Dag 3 skulle vi på tur - turen gik til Ree Park. Desværre var denne tur ikke så hensigtsmæssig for os. De fleste steder (hvor man kunne se dyr) måtte vi ikke have klapvognen med. Safarituren rundt i parken blev heller ikke en fornøjelse - hverken for C, os eller de andre vi sad i vogn med. C var meget ulykkelig, og ville af. Selvom Ree Park sikkert havde meget at byde på, så var det ikke henvendt til vores itp-familie. Det eneste sted C hyggede sig var inde i shoppen - og jøsses det blev dyrt for far og mor :-D Nåh ja, og så skulle den lille ged da også have et nys inden vi kunne gå videre :-)



Dag 4 startede med det mest fantastiske vejr, så vi var nødt til at skulle ned og dyppe tæerne i smukke Kattegat. Vi var jo kun små 200 m fra vandet. Billederne taler for sig selv. Ellers skulle vi i poolen igen, i indendørs legeland, udendørs legeland, og ikke mindst på trampolinerne :-)

Det indendørs legeland indeholdt alt hvad hjertet begære af legehuse, legetårne, rutsjebaner, og gynger.

Vi var hernede stort set hver morgen og C hyggede sig i trygge rammer, med gulvtæppe på gulvene :-)
Der var flere rutsjebaner, men som ventet skulle C selvfølgelig bestige den største af dem. C elsker at rutsje, og hun var så stolt over at hun kunne komme derop selv.

Dog skulle hun gribes for enden, fordi den sluttede ca 50 cm over jorden, og C havde slet ikke kontrol over kroppen, når den samtidig var i fuld fart.


 Udendørs valgte hun den lille rutsjebane - og det skyldes nok mest at den kunne hun selv komme op på. Den store kunne hun slet ikke kravle op på, så den var bare "dum" mente den lille dame.


 De smukkeste billeder fra vores formiddagstur til Kattegat.

C ville selv have bare tær i sandet - jo hun var blevet helt vild med bare tær efter turen til Djurs Sommerland
 C kastede med sten i vandet (troede hun) - det var i virkeligheden små sorte snegle.


 Vores lille C går på opdagelse i den store verden - men hvor var det fantastisk at stå ligeså stille og kigge på hende - der var ingen fare i stor omkreds om os - det var en tiltrængt pause fra vores ITP liv - lige i det her øjeblik.
Efter en eftermiddagslur var C klar til endnu en omgang hop på trampolinen.

Her var der liv og glade dage, når Far og C gav den fuld hoppe gas - hun lærte næsten at hoppe selv på de her trampoliner :-)


Sidste aften sluttede vi af på Havnens grill - ganske almindelig grillmad, men i ret store portioner - vi havde jo ferie.


Vi gik hjem og smed os i sengen alle 3 med alt vores slik og så blev der hygget til at C ville i seng, og det rutinerede barn ville i seng til samme tid som vanligt imellem 19-20.





Efterrationalisering

Efter denne fantastisk ferie har vi som forældre (ligesom alle andre forældre) lært en masse om at holde ferie med et 2 årigt barn.
Vi har oveni hatten lært en masse om at holde ferie med et ITP-barn. Vi har først og fremmest lært at vi sagtens kan få skønne ferier i Danmark. Vi har også lært at vi ikke kan planlægge alt - både fordi C svinger meget fra dag til dag ift hvad hun kan holde til, men også fordi at alle forlystelser/parker jo ikke nødvendigvis passer til vores familie.

Vi har lært en masse om C på denne ferie også, og faktisk tror vi at C udviklede sig helt vildt på dette afbræk fra hverdagen. Hun lærte utroligt mange nye ord - og det vigtigste nye ord var nok, at hun en morgen stod i sengen og kaldte på "MOAR" - for første gang.... Åhhh så smelter hjertet da lige.

Så det korte af det lange er nok at vi havde en masse bange anelser, fordi det var vores første gang på ferie med itp i baggagen, men mange af overvejelserne har helt sikkert gavnet os alligevel - vi var forberedte på langt de fleste situationer, som vi heldigvis ikke fik brug for.

Tiden efter ferien

Bare 2 dage efter vi kom hjem blev C ramt af sygdom, og et par dage senere blev Mor også ramt af sygdom. Vi sætter nu utrolig meget pris på at det først kom da vi kom hjem - især fordi det medfører at C er så medtaget, og nærmest skal skærmes konstant.

Vi er dog ærgerlige over at den sidste uge af Fars ferie skulle bruges på at C og Mor skulle ligge syge. Vi ville hellere have oplevet flere ture, som vi plejer når Far er hjemme, men sådan blev det ikke denne gang.

Det var så vores indlæg om ferien - en virkelig skøn ferie.
Vi er derfor også helt enige om at det ikke er sidste gang vi besøger Bønnerup Strand Feriecenter - vi glæder os allerede til næste gang, måske til foråret?!? Hvem ved? Vi har i hvert fald fået lyst og mod til mere af den type ferier efter denne oplevelse.

En af de næste dage vil der komme et indlæg, om C's nuværende situation, og ikke mindst alt det ROD som mor kæmper med udenom C, men på grund af ITP'en. Vi håber på snarlig afklaring, desværre er der noget der tyder på, at der er lang vej igen...

Tak fordi du læste med - på snarlig gensyn
//CCH





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Opdateret Velkomst

Vi er her endnu, og dog...

Kære Læser Det er over et halvt år siden jeg sidst skrev et indlæg. De fleste af Jer som følger med ved hvorfor, men nogle ved ikke - og d...

Populær læsning